Top 10 Home Depot-concurrenten en alternatieven (2024) (2024)

Sinds de oprichting in 1978 door Arthur Blank en Bernard Marcus, Home Depot heeft zichzelf gevestigd als een wereldleider op het gebied van woningverbeterings- en bouwproducten en -diensten.

Home Depot, afkomstig uit Atlanta, Georgia, exploiteert nu wereldwijd meer dan 2,200 winkels en biedt een uitgebreid assortiment producten, van eenvoudige tuinbenodigdheden tot geavanceerde bouwmaterialen.

Maar in de huidige diverse en competitieve markt is het Home Depot is niet alleen. Naast Lowe's, Amazon en Walmart zijn er nog veel andere dominante spelers in deze sector. Elk van deze Home Depot-concurrenten biedt iets unieks, waardoor klanten een breed scala aan opties krijgen.

Het begrijpen van dit concurrentielandschap is belangrijk voor de strategische positionering van Home Depot en voor klanten om goede aankoopbeslissingen te nemen. In de volgende secties gaan we meer leren over deze beste alternatieven voor Home Depot.

Inhoud

Lowe's

Lowe's is een grote naam in de wereld van woningverbetering, met 300,000 fulltime medewerkers. Ze bestaan ​​al sinds 1921 en zijn gevestigd in Mooresville, North Carolina. Net als Home Depot heeft Lowe's alles wat u nodig heeft voor uw huis – van verf en gereedschap tot apparaten en tuinbenodigdheden.

Ze hebben ook een enorm assortiment producten voor huiseigenaren, huurders en professionele aannemers. Lowe's verkoopt hun producten in fysieke winkels en online, net als Home Depot, wat betekent dat ze op veel gebieden om dezelfde klanten concurreren.

Eén ding dat Lowe's onderscheidt, zijn de aanvullende diensten. Ze verkopen niet alleen producten; ze bieden ook installatiediensten en beschermingsplannen. Dit betekent dat ze met Home Depot concurreren op het gebied van de schappen en de voordelen van hun klanten.

Sinds oktober 2022 beheerde Lowe's een formidabel netwerk van 2,181 bouwmarkten en bouwmarkten in Noord-Amerika. Hun mondiale aanwezigheid is ook opmerkelijk; Lowe's is de op een na grootste hardwareketen ter wereld, alleen overtroffen door Home Depot, maar scoort hoger dan andere grote Europese retailers.

Kortom, Lowe's is een serieuze concurrent met een breed scala aan producten, een solide online aanwezigheid en aanvullende diensten, waardoor ze een uitdagende concurrent voor woningverbetering zijn.

Amazone

Amazon, een van de giganten in de online winkelruimte, is een belangrijke concurrent van Home Depot. Amazon, met het hoofdkantoor in Seattle en opgericht in 1994, heeft een enorme wereldwijde aanwezigheid opgebouwd met meer dan 1.5 miljoen werknemers. Aan het roer staan ​​oprichter Jeffrey P. Bezos en CEO Andrew R. Jassy.

De meest strategische zet van Amazon was de recente samenwerking met Pinterest. Dankzij deze samenwerking kunnen gebruikers op Amazon-advertenties op Pinterest klikken en direct worden doorgestuurd naar Amazon voor een vlotte winkelervaring. Gezien de aanzienlijke gebruikersbasis van Pinterest zou deze samenwerking het bereik van Amazon aanzienlijk kunnen vergroten.

Wat het productaanbod betreft, is het assortiment van Amazon enorm en gevarieerd. Ze komen tegemoet aan bijna elke consumentenbehoefte, van babyproducten tot elektronica, schoonheidsartikelen en producten voor woningverbetering. Dit uitgebreide productassortiment onderscheidt Amazon van Home Depot, dat zich vooral richt op artikelen voor woningverbetering.

Het Amazon-Pinterest-partnerschap bevindt zich echter nog in de beginfase van implementatie. Hoewel potentieel aanzienlijk, zal de impact ervan op de activiteiten van Amazon pas in de komende maanden duidelijk worden.

True Value

True Value is een andere dominante speler in de woningverbeteringsindustrie, net als Home Depot. Het is een beetje anders omdat het een coöperatie is die bestaat uit veel onafhankelijke winkels, waaronder Grand Rental Station, Party Central, Taylor Rental en Induserve Supply. en Huis & Tuin Showplace. In 2021 waren er meer dan 4,500 True Value-winkels in meer dan 60 landen, waardoor ze een mondiale concurrent zijn.

True Value verkoopt allerlei producten voor woningverbetering, onderhoud en reparatie. Denk aan verf, gereedschap, apparaten en zelfs autospullen. Bovendien bieden ze op veel locaties handige diensten aan, zoals het matchen van verfkleuren en het knippen van sleutels. Omdat elke winkel onafhankelijk eigendom is, kunnen ze hun producten en prijzen aanpassen om de lokale gemeenschap te dienen.

Wat de prijs betreft, is True Value een goede gok voor mensen die een paar dollar willen besparen. Omdat elke winkel zijn eigen prijzen kan bepalen, kun je goede deals tegenkomen die je niet zou krijgen bij grote ketens als Home Depot. Net als Home Depot kunt u met True Value ook online winkelen en het bij uw plaatselijke winkel ophalen, wat een uitstekende optie is, vooral in het tijdperk van online winkelen.

Kortom: True Value is een grote naam op het gebied van woningverbetering met een lokaal tintje. Ze hebben een breed assortiment producten, concurrerende prijzen en het gemak van online winkelen, waardoor ze een sterke concurrent zijn.

Ace Hardware

Ace Hardware is een andere sterke concurrent in de woningverbeteringsindustrie, gevestigd in Oak Brook, Illinois, Verenigde Staten. Sinds de oprichting in 1924 als 'Ace Stores' is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk met ruim 5,000 winkels in meer dan 60 landen.

Net als Home Depot verkoopt Ace Hardware een aantal producten die je nodig hebt voor thuisprojecten. Producten zoals elektrisch gereedschap, bouwmaterialen, tuinartikelen en artikelen om het interieur van uw huis op te fleuren. Of u nu een doe-het-zelver bent of een professionele opknapper, in deze winkel vindt u waarschijnlijk wat u nodig heeft.

Een belangrijk kenmerk van Ace Hardware is de focus op de gemeenschap en het bieden van persoonlijke service aan haar klanten. Als je iemand bent die van een gezellige omgeving en goede klantenservice houdt tijdens het winkelen, geef je misschien de voorkeur aan Ace Hardware boven de grote magazijnsfeer van Home Depot.

Ace Hardware is eigenaar van andere bedrijven, zoals Great Lakes Ace, Westlake Hardware en Ganahl Lumber. Ze bieden allemaal verschillende producten en diensten aan die rechtstreeks concurreren met delen van de activiteiten van Home Depot – en het stopt niet bij fysieke winkels.

Ace Hardware heeft een solide online winkel om zijn diensten te ondersteunen. U kunt winkelen vanaf uw luie stoel en uw bestellingen vervolgens ophalen in de winkel of aan de stoeprand. Hierdoor kunnen ze nog meer klanten bereiken dan degenen die hun winkels binnenkomen.

Dit alles verklaart waarom Ace Hardware Home Depot waar voor zijn geld geeft. Hun focus op community, een breed productassortiment en handig online winkelen maken ze tot een sterk alternatief, vooral als je op zoek bent naar het gevoel van een lokale winkel, maar dan met het gemak van een grote retailer.

Walmart

Walmart is een bekende naam die we allemaal herkennen, en het is een van de belangrijkste concurrenten voor Home Depot. Walmart begon in 1962 in Arkansas en is uitgegroeid tot een wereldwijde winkelgigant met meer dan 11,000 winkels in meer dan 25 landen.

Walmart is een alleskunner, omdat ze bijna alles verkopen, inclusief producten voor woningverbetering zoals Home Depot. Een van de grote pluspunten van Walmart zijn de betaalbare prijzen. Ze staan ​​bekend om hun 'Everyday Low Price', wat een grote aantrekkingskracht kan hebben op shoppers die hun portemonnee stevig in de hand willen houden.

Walmart heeft ook hard gewerkt om zijn digitale aanwezigheid te verbeteren. Ze hebben een solide online winkel en met hun app kun je online bestellen en in de winkel ophalen of zelfs rechtstreeks bij je thuis bezorgen.

Walmart heeft toevallig ook een boodschappenservice waar u uw eten online kunt bestellen en laten bezorgen of klaar kunt maken om af te halen. Als het erop aankomt, maken het uitgebreide productassortiment, de lage prijzen en de online aanwezigheid van Walmart ze tot een sterke concurrent voor Home Depot.

Menarden

Menards is een populaire winkel die alles verkoopt wat je nodig hebt om je huis te verbeteren. Het bedrijf werd opgericht door John Menard Jr., die in 1958 eenvoudige constructies bouwde om zijn studie te betalen. Hij deed het zo goed dat hij eind 1959 meer mensen moest inhuren om hem te helpen. Na zijn studie richtte Menard Jr. een kantoor en winkel op en startte officieel Menards in 1960.

Tegenwoordig heeft Menards 351 winkels in 15 staten. Je kunt Menards vinden in plaatsen als Illinois, Indiana, Iowa en nog veel meer. Als u bij Menards winkelt, vindt u producten zoals bouwmaterialen, gereedschap, tuinbenodigdheden en huishoudelijke apparaten. Ze verkopen zelfs boodschappen en automaterialen! Het is dus als een grote supermarkt voor thuis en meer, waardoor het een sterke concurrent is voor Home Depot.

Menards heeft zich altijd gericht op groeien en beter worden. Dus openden ze eind jaren zestig een fabriek die stalen gevelbeplating, dakbedekking, deuren, terrasplanken en behandeld hout maakte. Ze verkochten dit deel van het bedrijf in 1960, maar het liet zien hoe Menards zijn klanten altijd meer wil bieden.

Door de jaren heen bleef Menards nieuwe winkels openen in verschillende staten. In de jaren zeventig en tachtig breidden ze zich uit naar plaatsen als Iowa, Minnesota en Noord- en Zuid-Dakota. In de jaren negentig verhuisden ze naar Nebraska, Illinois, Indiana en Michigan. In 1970 hadden ze 1980 winkels en daar bleef het niet bij. Begin en midden jaren 1990 bleven ze meer winkels openen in Ohio.

Meer recentelijk, in 2007, opende Menards grote distributiecentra in Ohio en Iowa. Ze openden meer winkels en waren van plan om vanaf 2022 nog meer winkels te openen in West Virginia. In de wereld van winkels die woonartikelen verkopen, is Menards een groot probleem. Het is de derde grootste in de VS. Dus hoewel Home Depot misschien bekender is, is Menards een sterke concurrent, die mensen helpt hun huizen project voor project te verbeteren.

doelwit

Target is een bekende naam in de detailhandel in de Verenigde Staten en is comfortabel de zevende grootste retailer van het land. Het begon allemaal in een kerk in Minneapolis, Minnesota, in de Verenigde Staten, als Goodfellow Dry Goods in 1902 door George Draper Dayton. De winkel evolueerde later naar Dayton's Dry Goods Company in 1903 en de Dayton Company in 1910. Deze winkel staat nu bekend als Target.

Vanaf 2021 heeft Target een indrukwekkende voetafdruk met 1,909 winkels in de Verenigde Staten. Het bedrijf verkoopt veel verschillende producten, van kleding tot meubels en voedsel tot speelgoed en producten voor woningverbetering.

Target staat bekend om zijn goede ontwerpen. Ze werken samen met bekende ontwerpers om bijzondere producten te maken die je alleen in hun winkel kunt kopen. Ze willen ook graag milieuvriendelijke producten produceren.

Door de jaren heen heeft Target naam gemaakt als de “luxe” discountwinkel, die zichzelf positioneert in een unieke ruimte op de retailmarkt. Een belangrijk aspect van het succes van Target komt voort uit de pakkende en duidelijke slogan 'Expect More, Pay Less', die weerklank vindt bij klanten en een duidelijke merkidentiteit creëert.

Target volgt ook een praktijk die draait om donaties aan de gemeenschap, die zij ‘het 5 procent-beleid’ noemt. Ze geven 5 procent van hun inkomen terug aan gemeenschappen, een voortdurende traditie sinds 1946. Deze praktijk leidde in 2001 tot de oprichting van de Target Foundation. Interessant genoeg verkoopt Target meer cadeaubonnen dan welke andere winkelier in de VS dan ook, en vanaf 2018, het bedrijf had een omzet van 75.36 miljard dollar.

Home Hardware

Home Hardware is een belangrijke concurrent op de markt voor woningverbetering, vooral in Canada. Het bedrijf symboliseert de Canadese trots, aangezien al zijn winkels voor 100% in Canadese handen zijn en meer dan 100,000 mensen in dienst hebben. De winkels hebben ongeveer 50,000 artikelen beschikbaar om aan al uw projectbehoeften, cadeau-ideeën of dagelijkse huishoudelijke artikelen te voldoen.

Home Hardware-winkels zijn er in vier soorten: Home Hardware, Home Hardware Building Center, Home Furniture en Home Installs. Elk type winkel is uniek ontworpen om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van de klant.

Bij doe-het-zelfzaken kunt u terecht voor huishoudelijke artikelen, hand- en elektrisch gereedschap, loodgieterswerk en elektrische benodigdheden, verf, sportartikelen, auto- en boerderijbenodigdheden, en meer. Ze bieden ook cadeauartikelen en seizoensartikelen, waaronder gazon- en tuinbenodigdheden.

Aan de andere kant bieden de Home Building Center-winkels een assortiment zorgvuldig geselecteerde producten voor woningrenovatie-, reparatie- en onderhoudsprojecten. Ze bieden hout, verf, gereedschap, loodgieterswerk en elektrische benodigdheden, bouwmaterialen en plannen.

Home Hardware Building Centers is een compleet pakket met producten voor bouwmarkten en bouwcentra. Ze bieden een uitgebreid assortiment producten, van hout, gereedschap, verf, loodgieterswerk en elektrische benodigdheden tot huishoudelijke artikelen, sportartikelen, auto-artikelen en gazon- en tuinbenodigdheden.

Tenslotte, als u uw huis wilt inrichten, bent u bij Woonmeubelwinkels aan het juiste adres. Ze bieden meubels voor elke kamer, grote apparaten en accessoires op meer dan 45 locaties. Elk van deze winkels handhaaft dezelfde toewijding aan uitmuntendheid op het gebied van productkwaliteit en klantenservice, waardoor Home beroemd wordt.

ILDC

ILDC, een afkorting van Israel Land Development Company, is een unieke concurrent van Home Depot met veel overlappende bedrijven. Ze zijn een belangrijke speler in de vastgoedsector in Israël, met hun vingers in verschillende taarten, van de ontwikkeling van woningen en commercieel vastgoed tot duurzame energie.

ILDC, opgericht in 1909, heeft meer dan een eeuw de tijd gehad om te groeien en te diversifiëren. Ze zijn een bekende entiteit in Israël geworden en hebben een reputatie opgebouwd voor hun werk op de vastgoedmarkt. ILDC heeft zich ook in de energiesector gewaagd, met de nadruk op hernieuwbare bronnen zoals zonne-energie, waardoor ze een bredere reikwijdte van activiteiten hebben dan Home Depot.

ILDC's dochteronderneming, ILDC Energy, is actief in de duurzame energiesector, die kan worden gezien als een directe concurrent van Home Depot's streven naar milieuvriendelijke huisoplossingen. Het is echter vermeldenswaard dat hoewel de groene oplossingen van Home Depot meer op de consument gericht zijn, ILDC Energy zich voornamelijk bezighoudt met grootschalige projecten.

Een andere dochteronderneming van ILDC, Resido, staat op één lijn met Home Depot in de vastgoedsector. Resido is gespecialiseerd in de ontwikkeling van woningprojecten, waaronder de bouw van nieuwe woningen, en concurreert met de woningverbeterings- en bouwtoeleveringsactiviteiten van Home Depot.

Een belangrijk voordeel van ILDC is de langdurige aanwezigheid en reputatie op de Israëlische markt, waardoor het een voorkeurskeuze zou kunnen worden voor lokale klanten. De gediversifieerde portefeuille van ILDC biedt ook een breder scala aan diensten, van woningbouw tot energieoplossingen, waardoor mogelijk klanten worden aangetrokken die op zoek zijn naar een totaaloplossing voor hun vastgoed- en energiebehoeften.

Kortom, ILDC biedt met haar verschillende dochterondernemingen een unieke mix van diensten die in verschillende sectoren met Home Depot concurreren. Hoewel ze misschien niet op alle markten een directe concurrent zijn, maken hun gevarieerde portfolio en sterke aanwezigheid in Israël hen tot een opmerkelijke concurrent om in de gaten te houden.

Sodimac Thuiscentrum

Sodimac Homecenter, een populaire keten van woonwinkels in Zuid-Amerika, is een ander solide alternatief voor Home Depot. Deze uitgebreide detailhandelaar in woningverbetering is goed gevestigd in Chili, met een aanwezigheid die zich uitstrekt tot Argentinië, Colombia, Peru, Mexico, Uruguay en Brazilië.

Sodimac Homecenter maakt deel uit van de Falabella Group en exploiteert eind 250 meer dan 2021 winkellocaties in deze zeven landen, wat een lichte stijging van het aantal winkels betekent ten opzichte van het voorgaande jaar. In thuisland Chili beheert het bedrijf 85 winkels, die sinds 2016 stabiel zijn gebleven. Peru en Brazilië herbergen elk veel Sodimac Homecenter-winkels, met respectievelijk 56 en 53 locaties. Interessant genoeg is het aantal winkels in deze landen sinds 2020 ook onveranderd gebleven.

Als we het winkelaantal eind 2016 vergelijken met eind 2021, ziet Sodimac het totale aantal winkels met ongeveer 2.8% toenemen. Deze groei werd voornamelijk gedreven door de sessie Colombia-Subway-Uruguay. Het bedrijf kreeg echter te maken met een lichte tegenslag in Brazilië en Argentinië, met een daling van het aantal winkels in deze landen.

De gemiddelde verkoopoppervlakte voor Sodimac Homecenter-winkels in Chili en Peru is vrij groot, met respectievelijk ongeveer 8,950 m² en 8,100 m², wat aangeeft dat het bedrijf zich inzet om zijn klanten een grote verscheidenheid aan producten aan te bieden.

Kortom, Sodimac Homecenter is een aantrekkelijk alternatief voor Home Depot, vooral voor klanten in Zuid-Amerika. De brede geografische aanwezigheid, de consistente groei in specifieke markten en de grote winkelomvang benadrukken het potentieel van het bedrijf als sterke concurrent in de woningverbeteringsindustrie.

Conclusie

Zoals een gereedschapskist een assortiment aan gereedschappen nodig heeft, heeft de markt voor woningverbetering verschillende spelers nodig, die elk unieke sterke punten en diensten bieden. Home Depot is misschien een begrip, maar het is verre van het enige spel in de stad. Het landschap voor woningverbetering is rijk aan alternatieven, elk met zijn eigen sterke punten en voordelen.

Van Lowe's, met zijn vergelijkbare productlijn en concurrerende prijzen, tot het gemak van Amazon en de enorme online aanwezigheid: er is geen tekort aan alternatieven voor de doe-het-zelf-enthousiastelingen onder ons. Lokale ketens zoals True Value en Ace Hardware brengen unieke charme met zich mee en zorgen vaak voor een meer persoonlijke winkelervaring. Algemene detailhandelaren zoals Walmart en Target bieden, hoewel ze niet gespecialiseerd zijn, een breed scala aan artikelen voor woningverbetering aan als onderdeel van hun productassortiment.

De regionale grootmachten – zoals Menards, Home Hardware, ILDC en Sodimac Homecenter – zorgen voor solide concurrentie op hun respectieve markten. Deze retailers bieden lokale klanten veel mogelijkheden en stemmen hun aanbod vaak af op regionale behoeften en trends.

Uiteindelijk gaat het erom wat u, de consument, zoekt in een woningverbeteringswinkel. Bent u op zoek naar het breedste assortiment, de laagste prijzen of het gemak van online shoppen? Misschien geeft u de voorkeur aan het persoonlijke tintje van een plaatselijke winkel, of waardeert u een detailhandelaar die de unieke behoeften van uw regio begrijpt.

Wat uw behoeften ook zijn, u kunt er zeker van zijn dat er een Home Depot-concurrent is met precies de juiste mix van producten, diensten en klantervaring waarnaar u op zoek bent.

Top 10 Home Depot-concurrenten en alternatieven (2024) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 5801

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.